Lägergård Kursgård Kustgården Senoren

Gruppbokningar

En gård i Karlskrona skärgård att trivas på och återvända till för kurser och läger.

Kustgården som kursgård och lägergård

Kustgården Senoren är en lägergård i Blekinge inte långt från Karlskrona i södra Sverige. Den ligger vackert belägen vid kusten och erbjuder en naturskön och fridfull miljö för olika typer av lägerverksamhet och grupper. Konfirmationsgrupper, församlingar, skolklasser eller liknande grupper kan här få mötas för läger och gemenskap.

Boendemöjligheterna på Kustgården Senoren varierar, och det finns flera olika typer av boenden att välja mellan. Det kan vara allt från traditionella stugor och sovsalar, möjlighet till uppdelat boende eller boende med flera personer i samma rum. Oavsett boendeform kan man förvänta sig en ren och trivsam miljö, allt med den enkelhet och värme som en bra lägergård ska ha.

Låt oss få berätta mer om gruppbokningar och varför ni ska förlägga nästa konferens, församlingshelg eller läger på Kustgården Senoren!

skrattande tjej
lägergård i Karlskrona Skärgård grillning på kvälllen
ungdomar på läger kram gemenskap
läger med cool husbil Karlskrona skärgård Senoren

Lägergården med närhet till naturen och havet

Kustgården Senoren är en plats som lockar många olika grupper och människor. Den vackra naturen och det breda utbudet av aktiviteter gör den till en attraktiv lägergård i Blekinge.

Eftersom Kustgården Senoren ligger vid kusten i Blekinges skärgård finns det möjligheter till bad och strandaktiviteter under sommarmånaderna. Området lämpar sig utmärkt för tex kajakpaddling.

För de som är intresserade av natur och friluftsliv kan man utforska de omgivande skogarna och vandringslederna.

I närområdet finns naturreservat och möjlighet till vandring. På Kustgården finns det också fotbollsplan, möjlighet att sätta upp volleybollnät och andra utomhusaktiviteter för att hålla igång och ha kul. Grönytor för både brännbollsspel och kubb.

En lägergård med lämpliga lokaler

En lägergård behöver bra lokaler för inomhusaktiviteter och Kustgården har flera gemensamma utrymmen för lekar, spel och umgänge. Det finns också möjlighet att ordna olika typer av workshops och kurser, lokaler lämpade för föredrag och Kustgården har en kyrksal som varit en uppskattad samlingslokal vid många av de läger som arrangerats här genom åren.

Med ett välutrustat kök kan hungriga lägerdeltagare mättas med bra mat. Det rymliga köket på Kustgården gör att även större grupper kan förlägga ett läger eller en helg på Kustgården. När det kommer till hur stora grupper som kan nyttja Kustgården och direkta frågor runt köket ber vi er kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

Läger och gruppaktivteter

En lägergård som ger goda minnen

Det är något speciellt med läger. Vare sig det handlar om barnläger, tonårsläger, familjeläger eller församlingsläger skapas ofta något på ett läger som sällan infinner sig på andra platser. Enkelheten bortom allt som vardagen är fylld med är ofta befriande och gemenskapen som skapas gör ofta att man kan andas ut och blir påfylld på samma gång.

För att läger ska bli lyckade behövs en bra lägergård som kan skapa förutsättningar för goda möten människor emellan. Kustgården Senoren är en lägergård i Blekinge som med sin mångsidighet skapar förutsättningar för minnesvärda läger för små och större grupper.

Läger stärker gemenskapen

Läger har ofta förmågan att svetsa samman människor till en grupp. Inte sällan sker detta genom olika aktiviteter. Det kan handla om allt från bad, brännboll, fotboll, vandring och tävlingar.

Tillsammans med fartfyllda aktiviteter och fina stunder skapas gemenskapen och värmen från människor du bara känt några dagar, men som nu känns som goa vänner du känt betydligt längre än så. Sådant kan ske på läger och nästan bara där.

Kustgården Senoren är en lägergård som hjälper besökarna att sänka axlarna och slappna av. Kraven från vardagen, från skola och arbete är någon annanstans. Det finns en frihet att bara finnas och det gör underverk med både barn och vuxna.

Ensam är inte stark. Tillsammans är man starka, då kan även den som är svag få kraft till mer än vad som tidigare såg möjligt ut. Sådant kan hända på läger och vi på Kustgården Senoren är stolta över att ha en lägergård där dessa saker kan bli en verklighet.

Välkommen till en lägergård på Senoren utanför Karlskrona!

Kontakta Kustgården Senoren här.